Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Informații detaliate poți obține citind termenii și condițiile de utilizare classalbums!
X

cum lucrăm noiși cum ar trebui să lucrezi și tu

Folosim strict legătoria manuală pentru a-ți oferi albumul perfect. Fiecare print este realizat de către noi și așezat în album cu aceeași grijă. Astfel, albumele digitale sunt mereu drepte, durabile și cu elasticitate ridicată.

cum comanzi albumul tău digital
1. Ai nevoie de contul tău de fotograf la .

Creearea contului este extrem de simplă. Te loghezi folosind Facebook sau Google și noi îți vom activa contul, după ce vom verifica dacă ești sau nu fotograf. Tu trebuie să te asiguri că ai completat în contul tău o adresă de email pe care o citești. Noi vom activa facilitatea de comandă pentru contul tău și îți vom trimite pe email o înștiințare.

2. Îți pregătești materialul pentru tipar

Sunt multe posibilități de realizare a layout-ului (design) de album. Cu ajutorul Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Smart Albums, Fundy Albums sau utilizând alte variante, trebuie să pregătești câte un fișier în format JPEG pentru fiecare deschidere (print) de album. O deschidere reprezintă două pagini, exact așa cum sunt văzute când deschizi albumul.

Poți afla dimensiunile aferente unei deschideri (print) de album și a imaginii pentru coperta aferentă folosind calculatorul de mai jos. Ele sunt exprimate în milimetri. Pentru calculul dimensiunilor coperții trebuie să completezi numărul de printuri.

calculator layout album digital și copertă
trage de slider pentru a vedea toate albumele
album:
layout (hxL):
copertă canvas/hard
copertă soft cover

Atunci când proiectezi layout-ul unei deschideri de album, trebuie să iei în considerare că maxim 5mm de pe fiecare latură pot dispărea la tăiere. Asta nu înseamnă să nu pui nimic în acea zonă, ci să știi că 5mm pot fi afectați de tăiere. Dacă vrei să ai fotografie full-page, pune-o în continuare full-page, doar să nu plasezi elemente importante (vârfuri de degete etc) în acea zonă.

Totodată, cam 8-10 mm pe fiecare latură a layout-ului sunt considerați zonă de siguranță. Atunci când albumul este legat, prin tăierea marginilor există riscul (minim de altfel) ca elemente de layout aliniate de tine orizontal sau vertical să fie nealiniate perfect atunci când pot fi comparate cu marginea finală a albumului. De aceea, e recomandat ca elementele de design (fotografii) să nu intre deloc în zona de siguranță sau să intre de tot (până în margine).

Sugestie: fie plasează fotografia până în margine, fie lasă spațiu de 15mm (5mm tăiere + 10mm siguranță) până în margine.

Fișierele JPEG pe care ni le vei trimite trebuie să fie realizate în spațiul de culoare SRGB și la rezoluția de print 300dpi. Fiecare software îți permite să specifici aceste lucruri fie în procesul de creeare a layout-ului, fie la exportul lui în format JPEG.

Rezoluția de 300dpi specificată în fișierul JPEG asigură că imaginea va fi tipărită de minilab-ul nostru la dimensiunea corectă (cu 300 dots / inch).


Pentru a-ți ușura munca de design, îți propunem să folosești pentru proofing în Photoshop (și chiar și în Lightroom) profilul de culoare al mașinii noastre de tipar, realizat special pentru hârtiile pe care le utilizăm. Descarcă profilul de aici.

3. Faci upload la fișierele JPEG

Asigură-te că sunt SRGB și au dimensiunile necesare albumului dorit. Nu uita de layout-ul de copertă, dacă albumul tău va avea coperta de canvas, hard-cover sau soft-cover.

Noi folosim wetransfer sau myairbridge pentru găzduirea fișierelor. Ultimul îți permite upload gratuit de până la 20GB.

Notează-ți link-ul fișierelor transferate. Ne trebuie și nouă.

Dacă vrei să realizăm noi grafica albumului, atunci urcă online fotografiile gata corectate și selecționate. Noi vom realiza layout-ul pentru comanda de album. Ai posibilitatea de a bifa în pasul următor (comanda efectiva) dacă vrei să realizăm noi layout-urile.

4. Comanzi albumul tău

Atunci când contul tău este activat de către noi (primești mail de înștiințare), în meniu va apărea opțiunea de comandă iar în contul tău vei găsi posibilitatea de comandă și de vizualizare a comenzilor precedente.

Formularul de comandă îți permite să alegi rapid și intuitiv tipul de album dorit, cu toate opțiunile disponibile în acel moment: variante de coperți, dimensiuni, accesorii (cutii albume, cutii pentru stick usb sau coperți dvd). La sfârșitul formularului găsești un sumar care îți spune imediat dacă ai uitat să completezi ceva.

În cadrul formularului de comandă trebuie să completezi link-ul de download fișiere.

5. Albumul este gata

Te vom anunța atunci când albumul este gata. Poți să-l ridici de la noi sau ți-l trimitem prin curier la adresa completată în în contul tău.

În mod automat, vei primi câte un email în momentul în care realizarea albumului trece prin diverse stadii: recepționat, în lucru, gata.

Timpul de realizare a albumelor este de 1 zi lucrătoare. Dacă astăzi trimiți albumul (indiferent de oră), el este gata mâine la ora 16.00. Nu includem aici zilele de week-end. Astfel, dacă trimiți comanda vineri, ea va fi gata luni la 16.00. În cazul în care avem nevoie de mai mult timp, te vom înștiința pe email sau telefonic.

bine de știut

Imaginile tale sunt în deplină siguranță la noi. Te asigurăm de confidențialitatea lucrărilor tale. Suntem producători de albume de multă vreme, lucrăm cu fotografi cunoscuți, nu ne permitem să îți afectăm imaginea și prestigiul.

Fiecare fotograf are parte de aceeași atenție din partea noastră. În măsura în care ai nevoie de ceva ce nu se înscrie în formularul de comandă, te rugăm să ne spui. Vom face toate eforturile pentru a te sprijini.